Mikä tekee hotellistasi/majoituksestasi ympäristöystävällisen? Rakenne maksimoi ilmavirtauksen ja siten vähentää ilmastoinnin tarvetta.
Rakenne maksimoi luonnonvalon käytön ja siten vähentää valaistuksen ja lämmityksen tarvetta.
Lämpöä/kylmää eristävät ikkunat (esim. kolminkertaiset ikkunat).
Ympäristöystävällisiin aloitteisiin osallistuminen (esim. metsänistutus, villieläinten suojelu).
Sadeveden kerääminen ja hyötykäyttö
Myrkyttömien puhdistusaineiden käyttö
Ravintolassa tarjoillaan luomuruokaa
Ympäristöpäällikkö nimitetty
Työntekijät koulutetaan noudattamaan ympäristöystävällisiä käytäntöjä
Huoneissa on kyltit, joissa kerrotaan, että pyyhkeet vaihdetaan vain pyynnöstä.
Jätteet erotellaan vähintään kolmeen luokkaan
Kierrätysastiat vierashuoneissa
Ei kertakäyttömukeja/-laseja, -lautasia ja -ruokailuvälineitä.
Orgaaninen jäte kompostoidaan
Suurin osa aterioiden valmistuksessa käytetyistä ainesosista on paikallisesti tuotettuja.
Ravintolassa on tarjolla vaihtoehtoinen menu kasvisruokavaliota noudattaville.