Sertifikaatit: Reilun kaupan matkailu -Fair Trade Tourism (eteläinen Afrikka)
Mikä tekee hotellistasi/majoituksestasi ympäristöystävällisen? Kestävän kehityksen periaatteiden mukaan, luonnonmateriaaleista valmistetut rakennustarvikkeet
Kirjallinen ympäristöpoliittinen lausuma käytössä
Rakenne maksimoi ilmavirtauksen ja siten vähentää ilmastoinnin tarvetta.
Rakenne maksimoi luonnonvalon käytön ja siten vähentää valaistuksen ja lämmityksen tarvetta.
Lämpöä/kylmää eristävät ikkunat (esim. kolminkertaiset ikkunat).
Ympäristöystävällisiin aloitteisiin osallistuminen (esim. metsänistutus, villieläinten suojelu).
Sadeveden kerääminen ja hyötykäyttö
Myrkyttömien puhdistusaineiden käyttö
Ravintolassa tarjoillaan luomuruokaa
LED-valaistus kaikkialla tiloissa
Ympäristöpäällikkö nimitetty
Työntekijät koulutetaan noudattamaan ympäristöystävällisiä käytäntöjä
Vieraiden käytettävissä olevat polkupyörät
Vessat huuhtelevat max. 6 litraa huuhtelua kohti.
Huoneissa on kyltit, joissa kerrotaan, että pyyhkeet vaihdetaan vain pyynnöstä.
WC-paperi, joka on valmistettu kloorivalkaisemattomasta paperista tai jolle on myönnetty ympäristömerkki.
Jätteet erotellaan vähintään kolmeen luokkaan
Kierrätysastiat vierashuoneissa
Ei kertakäyttömukeja/-laseja, -lautasia ja -ruokailuvälineitä.
Orgaaninen jäte kompostoidaan
Nollahukka (jätteettömyys) hotelli/majoituspaikka
Automaattinen järjestelmä tai avainkortti, joka sammuttaa valot ja sähkölaitteet, kun vieraat poistuvat huoneesta.
Suurin osa aterioiden valmistuksessa käytetyistä ainesosista on paikallisesti tuotettuja.
Ravintolassa on tarjolla vaihtoehtoinen menu kasvisruokavaliota noudattaville.