Alpencamp Kärnten asettaa standardit ympäristöystävällisille käytännöille vieraanvaraisuudessa, ja se voi ylpeillä vaikuttavalla joukolla sertifikaatteja, kuten Platinum LEED-sertifiointi, EU-ympäristömerkki ja Klimabündisbetrieb. Kestävistä materiaaleista valmistetussa rakenteessa hyödynnetään luonnonvaloa ja ilmavirtaa, mikä vähentää keinotekoisen lämmityksen, valaistuksen ja ilmastoinnin tarvetta. Sitoutuminen ympäristötehokkuuteen ulottuu muun muassa viherkattoon, sadeveden keräysjärjestelmiin, kolminkertaisesti lasitettuihin ikkunoihin ja matalahuuhteluvesivessoihin.
Kiinteistö osoittaa myös horjumatonta sitoutumista jätehuoltoon, ympäristökoulutukseen ja energiatehokkuuteen. Jätteet erotellaan vähintään kolmeen luokkaan, orgaaninen jäte kompostoidaan ja jätevesi käsitellään uudelleenkäyttöä varten. Jokainen henkilökunnan jäsen saa koulutusta ympäristöpolitiikasta, ja kiinteistö käyttää LED-valaistusta ja automaattisia sähköjärjestelmiä energiankäytön vähentämiseksi. Majoituspaikan ravintolassa suositaan paikallisia raaka-aineita ja tarjotaan kasvisruokavalio, ja lisäksi majoituspaikan ravintola tarjoaa kasvisruokavalion. Yöpymällä Alpencamp Kärntenissä vieraat eivät ainoastaan valitse ylellistä kokemusta vaan osallistuvat myös ennakoivaan toimintaan ympäristön suojelemiseksi ja ylläpitämiseksi.
Näytä lisää
Sertifikaatit: LEED Sertifiointitaso: Platina (yli 80 ansaittua pistettä)
Ympäristömerkki tai ekokukka -Ecolabel or Eco Flower (EU)
Klimabündisbetrieb
Mikä tekee hotellistasi/majoituksestasi ympäristöystävällisen? Viherkatto (niitty, ruoho)
Kestävän kehityksen periaatteiden mukaan, luonnonmateriaaleista valmistetut rakennustarvikkeet
Kirjallinen ympäristöpoliittinen lausuma käytössä
Rakenne maksimoi ilmavirtauksen ja siten vähentää ilmastoinnin tarvetta.
Rakenne maksimoi luonnonvalon käytön ja siten vähentää valaistuksen ja lämmityksen tarvetta.
Lämpöä/kylmää eristävät ikkunat (esim. kolminkertaiset ikkunat).
Ympäristöystävällisiin aloitteisiin osallistuminen (esim. metsänistutus, villieläinten suojelu).
Sadeveden kerääminen ja hyötykäyttö
Myrkyttömien puhdistusaineiden käyttö
LED-valaistus kaikkialla tiloissa
Ympäristöpäällikkö nimitetty
Työntekijät koulutetaan noudattamaan ympäristöystävällisiä käytäntöjä
Vieraiden käytettävissä olevat polkupyörät
Sähköautojen latausasema(t), jotka ovat vieraiden käytettävissä
Vessat huuhtelevat max. 6 litraa huuhtelua kohti.
Jätevesi käytetään uudelleen käsittelyn jälkeen
WC-paperi, joka on valmistettu kloorivalkaisemattomasta paperista tai jolle on myönnetty ympäristömerkki.
Jätteet erotellaan vähintään kolmeen luokkaan
Ei kertakäyttömukeja/-laseja, -lautasia ja -ruokailuvälineitä.
Orgaaninen jäte kompostoidaan
Automaattinen järjestelmä tai avainkortti, joka sammuttaa valot ja sähkölaitteet, kun vieraat poistuvat huoneesta.
Ilmastointi ja lämmitys kytkeytyvät automaattisesti pois päältä, kun ikkunat ovat auki.
Suurin osa aterioiden valmistuksessa käytetyistä ainesosista on paikallisesti tuotettuja.
Ravintolassa on tarjolla vaihtoehtoinen menu kasvisruokavaliota noudattaville.
Energiakatselmus tehdään vähintään kerran viidessä vuodessa.