Waldhotel am See Berlin-Schmöckwitz on edelläkävijä ympäristöystävällisten käytäntöjen sisällyttämisessä toimintaansa. Rakennus on suunniteltu kestävän kehityksen näkökulmasta, ja siinä on viherkatto, kolminkertaisesti lasitetut ikkunat lämmönvaihdon vähentämiseksi sekä arkkitehtuuri, jossa hyödynnetään luonnollisia ilmavirtauksia ja valoa ilmastoinnin, lämmityksen ja keinovalaistuksen tarpeen minimoimiseksi. Kiinteistön ekotietoiset aloitteet ulottuvat myös kestävistä luonnonvaroista peräisin olevien rakennusmateriaalien ja myrkyttömien puhdistusaineiden käyttöön kunnossapidossa. Jätehuolto on toinen painopistealue, ja jätteet lajitellaan vähintään kolmeen luokkaan ja orgaaninen jäte kompostoidaan. Näitä toimia ohjaa kirjallinen ympäristöpolitiikka, ja niitä vahvistetaan henkilökunnan koulutuksella, jossa korostetaan työntekijöiden ympäristötietoisuutta ja sitoutumista.
Waldhotel am See Berlin-Schmöckwitz tarjoaa lisäksi useita ympäristöystävällisiä mukavuuksia ja palveluja. Vierailijat voivat tutustua paikalliseen alueeseen hotellin tarjoamilla polkupyörillä, mikä vähentää kuljetuksista aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. Ruokailun osalta hotellissa on ravintola, jossa tarjoillaan luomuruokaa, jonka monet ainesosat ovat peräisin paikallisista lähteistä. Kasvis- ja vegaaniruokavalio otetaan erityisesti huomioon, ja vaihtoehtoisia ruokalistavaihtoehtoja on helposti saatavilla. Energiansäästö on etusijalla, ja joka viides vuosi tehdään energiakatselmus, koko kiinteistössä on LED-valaistus ja suunnitelmissa on asentaa aurinkosähköjärjestelmiä. Muita ympäristöystävällisiä aloitteita ovat muun muassa kloorittoman valkaistun wc-paperin tai ympäristömerkillä varustettujen tuotteiden käyttö, uudelleentäytettävät saippua- ja suihkugeeliannostelijat huoneissa sekä käytäntö, jonka mukaan pyyhkeet vaihdetaan vain vieraiden pyynnöstä. The establishment:n sitoutuminen kestävään kehitykseen ulottuu myös sen kunnostustöihin, joissa käytetään kestäviä materiaaleja ja kierrätetään olemassa olevia huonekaluja ja sisustusta.
Näytä lisää
Mikä tekee hotellistasi/majoituksestasi ympäristöystävällisen? Viherkatto (niitty, ruoho)
Kestävän kehityksen periaatteiden mukaan, luonnonmateriaaleista valmistetut rakennustarvikkeet
Kirjallinen ympäristöpoliittinen lausuma käytössä
Rakenne maksimoi ilmavirtauksen ja siten vähentää ilmastoinnin tarvetta.
Rakenne maksimoi luonnonvalon käytön ja siten vähentää valaistuksen ja lämmityksen tarvetta.
Lämpöä/kylmää eristävät ikkunat (esim. kolminkertaiset ikkunat).
Ympäristöystävällisiin aloitteisiin osallistuminen (esim. metsänistutus, villieläinten suojelu).
Myrkyttömien puhdistusaineiden käyttö
Ravintolassa tarjoillaan luomuruokaa
LED-valaistus kaikkialla tiloissa
Työntekijät koulutetaan noudattamaan ympäristöystävällisiä käytäntöjä
Vieraiden käytettävissä olevat polkupyörät
Huoneissa on kyltit, joissa kerrotaan, että pyyhkeet vaihdetaan vain pyynnöstä.
WC-paperi, joka on valmistettu kloorivalkaisemattomasta paperista tai jolle on myönnetty ympäristömerkki.
Jätteet erotellaan vähintään kolmeen luokkaan
Ei kertakäyttömukeja/-laseja, -lautasia ja -ruokailuvälineitä.
Orgaaninen jäte kompostoidaan
Suurin osa aterioiden valmistuksessa käytetyistä ainesosista on paikallisesti tuotettuja.
Ravintolassa on tarjolla vaihtoehtoinen menu kasvisruokavaliota noudattaville.
Energiakatselmus tehdään vähintään kerran viidessä vuodessa.