Hotel Bon Sol Resort & Spa on jo vuosikymmeniä ollut kestävien ja ympäristöystävällisten käytäntöjen ruumiillistuma, kauan ennen kuin tällaisista lähestymistavoista tuli suosittuja. Hotellin aloitteisiin kuuluu aurinkopaneelien asentaminen yli 50 vuotta sitten, resurssien nokkela optimointi, kuten uima-altaan lämmittäminen keittiön jääkaappien tuottamalla lämmöllä, ja paikallisen kasviston säilyttäminen työskentelemällä luovasti puiden ympärillä rakentamisen aikana. Hotelli hoitaa myös noin 8000 m2 puutarhatilaa, joka edistää puhdasta, hapekasta mikroilmastoa. Lisäksi käytetään innovatiivisia vedensäästötekniikoita, kuten suodatetun suihkuveden uudelleenkäyttöä wc:ssä.
Laaja-alaisessa aloitteessa hiilidioksidipäästöjen torjumiseksi hotellin pääjohtaja ja nykyinen omistaja Martin Xamena sekä hänen poikansa Alejandro Xamena toteuttivat vuonna 2005 merkittävän hankkeen. He hankkivat 250 hehtaaria maata Costa Ricasta ja istuttivat 220 000 teak-puuta kompensoidakseen hotellin hiilidioksidipäästöjen lisäksi myös Mallorcalle saapuvien ja sieltä lähtevien vieraiden lentojen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt. Hankkeeseen kuuluu myös monien paikallisten puulajien istuttaminen Costa Rican ekosysteemin vahvistamiseksi. Jatkuvasti kierrätykseen ja veden optimointiin sitoutunut hotelli jatkaa innovatiivisten tapojen löytämistä ympäristöjalanjälkensä pienentämiseksi ja kunnioittaa näin perustajansa Antonio Xamenan perintöä.
Näytä lisää
Mikä tekee hotellistasi/majoituksestasi ympäristöystävällisen? Kirjallinen ympäristöpoliittinen lausuma käytössä
Lämpöä/kylmää eristävät ikkunat (esim. kolminkertaiset ikkunat).
Ympäristöystävällisiin aloitteisiin osallistuminen (esim. metsänistutus, villieläinten suojelu).
Sadeveden kerääminen ja hyötykäyttö
Myrkyttömien puhdistusaineiden käyttö
LED-valaistus kaikkialla tiloissa
Ympäristöpäällikkö nimitetty
Työntekijät koulutetaan noudattamaan ympäristöystävällisiä käytäntöjä
Hiilijalanjälki mitataan yleisesti hyväksytyllä hiilidioksidipäästöjen mittausvälineellä.
Sähköautojen latausasema(t), jotka ovat vieraiden käytettävissä
Jätevesi käytetään uudelleen käsittelyn jälkeen
Jätteet erotellaan vähintään kolmeen luokkaan
Ei kertakäyttömukeja/-laseja, -lautasia ja -ruokailuvälineitä.
Orgaaninen jäte kompostoidaan
Automaattinen järjestelmä tai avainkortti, joka sammuttaa valot ja sähkölaitteet, kun vieraat poistuvat huoneesta.
Ilmastointi ja lämmitys kytkeytyvät automaattisesti pois päältä, kun ikkunat ovat auki.
Suurin osa aterioiden valmistuksessa käytetyistä ainesosista on paikallisesti tuotettuja.
Ravintolassa on tarjolla vaihtoehtoinen menu kasvisruokavaliota noudattaville.
Energiakatselmus tehdään vähintään kerran viidessä vuodessa.