Sertifikaatit: Reilun kaupan matkailu -Fair Trade Tourism (eteläinen Afrikka)
Mikä tekee hotellistasi/majoituksestasi ympäristöystävällisen? Kirjallinen ympäristöpoliittinen lausuma käytössä
Rakenne maksimoi ilmavirtauksen ja siten vähentää ilmastoinnin tarvetta.
Rakenne maksimoi luonnonvalon käytön ja siten vähentää valaistuksen ja lämmityksen tarvetta.
Lämpöä/kylmää eristävät ikkunat (esim. kolminkertaiset ikkunat).
Ympäristöystävällisiin aloitteisiin osallistuminen (esim. metsänistutus, villieläinten suojelu).
Sadeveden kerääminen ja hyötykäyttö
Myrkyttömien puhdistusaineiden käyttö
Ravintolassa tarjoillaan luomuruokaa
LED-valaistus kaikkialla tiloissa
Työntekijät koulutetaan noudattamaan ympäristöystävällisiä käytäntöjä
Vessat huuhtelevat max. 6 litraa huuhtelua kohti.
Jätevesi käytetään uudelleen käsittelyn jälkeen
Huoneissa on kyltit, joissa kerrotaan, että pyyhkeet vaihdetaan vain pyynnöstä.
Jätteet erotellaan vähintään kolmeen luokkaan
Ei kertakäyttömukeja/-laseja, -lautasia ja -ruokailuvälineitä.
Orgaaninen jäte kompostoidaan
Nollahukka (jätteettömyys) hotelli/majoituspaikka
Suurin osa aterioiden valmistuksessa käytetyistä ainesosista on paikallisesti tuotettuja.
Ravintolassa on tarjolla vaihtoehtoinen menu kasvisruokavaliota noudattaville.
Energiakatselmus tehdään vähintään kerran viidessä vuodessa.