Blue Palace Elounda, Luxury Collection Resort, Kreeta, on ympäristöystävällisyyden majakka vieraanvaraisuuden alalla. Tämä paratiisimainen lomakeskus, jolla on ISO 14001- ja Green Globe -sertifikaatit, on ylpeä ympäristövaikutustensa vähentämiseen tähtäävistä ponnisteluistaan. Lomakeskuksen hiilijalanjälki on 57,36 kiloa huoneyötä kohti ja vesijalanjälki 2600,11 litraa huoneyötä kohti. Luvut ovat lukuja, joita lomakeskus pyrkii jatkuvasti pienentämään tehokkaiden ja innovatiivisten kestävyysaloitteiden avulla.
Yksi Blue Palace Eloundan kiitettävistä käytännöistä on sen huoneiden kierrätyspolitiikka. Kierrätyksen ratkaiseva merkitys ympäristön suojelemisessa ymmärretään, ja lomakeskus rohkaisee vieraita lajittelemaan jätteensä, mikä helpottaa niiden tehokasta hävittämistä ja kierrätystä. Tämä käytäntö yhdistettynä sertifikaatteihin ja jalanjäljen jatkuvaan seurantaan korostaa lomakeskuksen sitoutumista kestävän tulevaisuuden edistämiseen ja varmistaa, että jokainen vierailu ei vain tyydytä vaan myös edistää planeetan hyvinvointia.
Näytä lisää
Sertifikaatit: Vihreä Avain (greenkey.global)
Travelife
ISO 14001 Ympäristöjärjestelmät
Mikä tekee hotellistasi/majoituksestasi ympäristöystävällisen? Kirjallinen ympäristöpoliittinen lausuma käytössä
Rakenne maksimoi luonnonvalon käytön ja siten vähentää valaistuksen ja lämmityksen tarvetta.
Ympäristöystävällisiin aloitteisiin osallistuminen (esim. metsänistutus, villieläinten suojelu).
Myrkyttömien puhdistusaineiden käyttö
Ravintolassa tarjoillaan luomuruokaa
LED-valaistus kaikkialla tiloissa
Ympäristöpäällikkö nimitetty
Työntekijät koulutetaan noudattamaan ympäristöystävällisiä käytäntöjä
Vieraiden käytettävissä olevat polkupyörät
Vessat huuhtelevat max. 6 litraa huuhtelua kohti.
Jätevesi käytetään uudelleen käsittelyn jälkeen
Huoneissa on kyltit, joissa kerrotaan, että pyyhkeet vaihdetaan vain pyynnöstä.
Jätteet erotellaan vähintään kolmeen luokkaan
Kierrätysastiat vierashuoneissa
Ei kertakäyttömukeja/-laseja, -lautasia ja -ruokailuvälineitä.
Orgaaninen jäte kompostoidaan
Automaattinen järjestelmä tai avainkortti, joka sammuttaa valot ja sähkölaitteet, kun vieraat poistuvat huoneesta.
Suurin osa aterioiden valmistuksessa käytetyistä ainesosista on paikallisesti tuotettuja.
Ravintolassa on tarjolla vaihtoehtoinen menu kasvisruokavaliota noudattaville.
Energiakatselmus tehdään vähintään kerran viidessä vuodessa.